fbpx
Call Button

Flexible Courses  FLEXILEARN

Home > FLEXILEARN
Pertingkatkan potensi diri dan profesional anda melalui Program FlexiLearn UniKL , khas bagi mereka yang ingin menyambung pengajian sambil bekerja.

Dengan konsep pembelajaran berterusan yang flesibel ini, anda akan dapat mengembangkan dan mempertingkatkan potensi diri ke arah daya saing yang lebih baik dan berterusan dalam kerjaya anda.

Adakah anda ingin mempertingkatkan kelayakan akademi anda, meningkatkan prospek kerjaya anda tetapi tiada masa? Jangan risau.

UniKL MICET now offers the ‘Flexilearn’ Degree and Master Programmes which are designed to deliver an enriching education experience but with the flexibility to cater to the busy lifestyle of a working adult.
Semua program kami dikendalikana oleh tenaga pengajar profesional yang diiktiraf dan berkelayakan yang akan membantu anda mengubah keupayaan peribadi dan kerjaya. Kelayakan akademik dan pengalaman kerja sebelum ini juga boleh diambil kira untuk mengurangkan tempoh pengajian.

ACE

Mengapa Anda Harus Memilih Kami?
Pensyarah yang Pakar
Pengajian Fleksibel
Skim Pembayaran Mudah & Fleksibel
Meningkatkan Kemahiran
Kelebihan Program FlexiLearn

 • Pengajian Fleksibel
  Kombinasi pelbagai kaedah pembelajaran yang merangkumi pendekatan modular, kelas bersekemuka, pengajian dalam talian, perbincangan, bengkel dan makmal. Jadual pembelajaran dan penilaian dapat disesuaikan untuk memenuhi keperluan anda.
 • Pengiktirafan Pendidikan Terdahulu dan Pembelajaran Berpengalaman
  Calon yang berpengalaman boleh memasuki program kami melalui APEL (A) dan memperoleh pindahan kredit (maksimum 30%) dan pengecualian melalui APEL (C) (maksimum 30%). Ini dapat memendekkan tempoh pengajian anda dan mengurangkan yuran pengajian anda.
 • Nilai Tambah Dengan Kursus Profesional
  Kursus profesional ditambahkan pada kurikulum pengajian, yang membolehkan pelajar memperoleh sijil profesional dan / atau keahlian setelah tamat pengajian. Ini seterusnya meningkatkan peluang graduan untuk mendapatkan pekerjaan.
 • Pengecualian MUET (jika berkenaan)
  Calon dengan kelayakan diploma yang berkaitan dari IPTA / IPTS menggunakan bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar dikecualikan daripada syarat kemasukan MUET.
 • Sumber Pembiayaan
  Semua program diluluskan KPT / MQA dan merupakan program terakreditasi. Sumber pembiayaan dalam bentuk pinjaman pengajian boleh dimohon termasuk dari MARA ,HRDF (di bawah skema SBL), PTPTN, dan KWSP.
 • Skim pembayaran yang fleksibel
  Bayaran belajar perlu dibayar melalui skim pembayaran yang fleksibel berdasarkan jumlah jam kredit yang diambil setiap modul dan kaedah pembayaran melalui ansuran boleh dipertimbangkan.

Pusat Pengembangan & Pendidikan Berterusan (ACE)
UNIVERSITI KUALA LUMPUR Branch Campus Malaysian Institute of Chemical & Bio-engineering Technology (UniKL MICET)
Lot 1988, Kawasan Perindustrian Bandar Vendor
Taboh Naning, 78000 Alor Gajah

Tel : +606-551 2000
Fax: +606 – 551 2001
Email: azrin@unikl.edu.my

UNIVERSITI KUALA LUMPUR
Branch Campus Malaysian Institute of Chemical & Bioengineering Technology (UniKL MICET)

Lot 1988, Kawasan Perindustrian Bandar Vendor, Taboh Naning,
78000 Alor Gajah, Melaka.

+606 – 551 2000

+606 – 551 2001

BERHUBUNG DENGAN #uniklmicetofficial

Laman web UniKL dibangunkan & dikendalikan oleh
Penjenamaan Korporat & Komunikasi Strategik
Jabatan (CBSCD)

 

ms_MYMalay