fbpx
Call Button

Mengenai Kami

Utama > Mengenai Kami 

Kami UniKL

Universiti Kuala Lumpur (UniKL) adalah salah satu universiti teknikal terkemuka di negara ini. Universiti ini bertujuan untuk memberi pengetahuan, kemahiran dan pendangan yang diperlukan oleh para siswazah kami untuk menyumbang dan memainkan peranan utama dalam ekonomi global dan ekonomi berasaskan pengetahuan.

UniKL MICET

Universiti Kuala Lumpur Malaysian Institute of Chemical and Bioengineering Technology (UniKL MICET) adalah institusi perintis pengajian tinggi di negara ini yang menyediakan pendidikan teknikal berasaskan teknologi kejuruteraan kimia secara langsung yang terletak di Alor Gajah, Melaka. Kursus-kursus di UniKL MICET memberi penekanan yang tinggi pada interaksi antara latihan ilmiah dan teknologi dan pengalaman industri dengan kandungan kursus yang dikaji secara berkala sesuai dengan perubahan keperluan industri.

| UniKL MICET | Carta Organisasi |

Perutusan Dekan

University Kuala Lumpur Malaysian Institute of Chemical & Bioengineering Technology (UniKL MICET), adalah institusi pendidikan tinggi yang mengkhusus dalam pendidikan teknologi kejuruteraan berasaskan kimia.

Pasukan Pengurusan

UniKL berhasrat untuk menjadi salah satu universiti teratas di Asia menjelang tahun 2020 dengan menawarkan Pengayaan Universiti untuk mencapai Kecemerlangan Akademik dan meningkatkan Kejayaan Siswazah.

Pencapaian

Sesuai dengan universiti yang mempelopori Technopreneurship dengan latihan profesional bersepadu, UniKL terkenal dengan prestasi dan rekod perkongsiannya yang luar biasa. Ratusan syarikat di seluruh dunia mendapati bahawa program latihan profesional terkenal di UniKL menawarkan peluang yang tiada tolok bandingnya.

Kemudahan

UniKL MICET dilengkapi dengan pelbagai kemudahan untuk pembelajaran dan pengajaran, penyelidikan, perundingan, dan untuk tujuan sukan dan rekreasi. Semua kemudahan ini juga tersedia untuk disewa oleh pihak luar.

UNIVERSITI KUALA LUMPUR
Branch Campus Malaysian Institute of Chemical & Bioengineering Technology (UniKL MICET)

Lot 1988, Kawasan Perindustrian Bandar Vendor, Taboh Naning,
78000 Alor Gajah, Melaka.

+606 – 551 2000

+606 – 551 2001

BERHUBUNG DENGAN #uniklmicetofficial

Laman web UniKL dibangunkan & dikendalikan oleh
Penjenamaan Korporat & Komunikasi Strategik
Jabatan (CBSCD)

 

ms_MYMalay