Call Button

Kemudahan

Utama > Mengenai Kami > Kemudahan

"Rasa Seperti berada di RUMAH"

Kemudahan yang menarik dan pelbagai yang terdapat di UniKL adalah bukti komitmen UniKL untuk terus cemerlang. Kemudahan ini dilengkapi dengan teknologi terkini adalah bagi merancang serta menyediakan persekitaran yang meniru dunia nyata. Ini untuk memastikan bahawa graduan kami secara langsung bersedia menghadapi dunia pekerjaan yang serba pantas dan berubah-ubah, setelah tamat pengajian.

Kemudahan Penginapan | Kemudahan Pembelajaran | Kemudahan Makmal

Kemudahan Penginapan
Kualiti persekitaran kolej, terutama tempat tinggal pelajar adalah komponen penting dalam menentukan kejayaan akademik dan kesenangan hidup pelajar. Pejabat Asrama akan memberikan sokongan yang diperlukan oleh pelajar terhadap isu-isu mengenai penginapan. Pelajar-pelajar akan ditempatkan di asrama yang terletak di dalam kawasan kampus. Maklumat terperinci mengenai penginapan akan dihantar kepada pelajar semasa mendaftar masuk ke UniKL. Selain itu, kemudahan yang disediakan untuk pelajar meliputi kemudahan bersukan, kokurikulum, dan kaunseling.

Penginapan UniKL mampu menampung hampir 10,000 pelajar di seluruh 12 kampus. Pangsapuri selesa dengan kemudahan yang lengkap untuk setiap apartmen. Bilik tidur adalah bilik double yang setiap rumah pangsapuri dapat memuatkan 4 - 6 pelajar. Suasana persekitaran di pangsapuri membantu pelajar dalam membina persahabatan dan menguatkan semangat setiakawan di antara pelajar yang berlainan bangsa dan agama.
Tempat penginapan di luar kampus berkualiti dengan sewa yang berpatutan juga disediakan. UniKL akan berusaha untuk menempatkan semua pelajar di kampus sekurang-kurangnya selama satu tahun.

Perabot & Kelengkapan Tambahan
Secara umum, semua unit pangsapuri merangkumi kemudahan berikut:

• inventori bilik: katil single, tilam, meja sisi, almari pakaian, papan kenyataan, kipas siling dan lampu;
  • inventori dapur: kabinet dapur, meja & kerusi makan, dan tong sampah;
  • semua bilik dan dewan dilengkapi dengan langsir;
  • warden atau rakan-rakan unit pelajar memastikan bahawa, antara lain, segala kerosakan akan diperbaiki dengan serta-merta;
  • kawasan dewan: meja & kerusi belajar, lampu belajar dan Internet / port komputer.
  • Keselamatan 24 jam
  • Liputan WiFi percuma 24 jam

Kemudahan Tempat & Rekreasi
UniKL juga bertanggungjawab menyediakan kemudahan sukan dan rekreasi kepada kakitangan dan pelajar. Unit sukan dan rekreasi akan:

• Mengatur dan mendorong pertandingan dan aktiviti sukan untuk mempromosikan gaya hidup sihat
  • Membangunkan, menyediakan dan menguruskan kemudahan sukan dan rekreasi untuk kepuasan pelajar
  • Merancang dan mengatur program sukan dan rekreasi untuk mendorong penglibatan pelajar
  • Memupuk nilai pendidikan dalam aktiviti sukan dan rekreasi untuk melahirkan individu yang serba boleh

UniKL telah membentuk beberapa pasukan, yang terdiri daripada kakitangan dan pelajar untuk mempromosikan semangat persaingan yang sihat di dalam aktiviti kesukanan antara pasukan

Kemudahan Kelab dan Pertubuhan
UniKL mempercayai pendekatan holistik dalam mewujudkan individu yang serba boleh. Kelab dan pertubuhan yang ada di UniKL membolehkan pelajar meneroka kreativiti dan potensi mereka dalam bentuk seni atau pun sukan. Kelab dan pertubuhan ini memberi peluang terbaik kepada pelajar untuk bertemu sesama mereka yang mempunyai minat dan kecenderungan yang sama

Kemudahan Lain
Pelajar di asrama mempunyai akses ke pelbagai kemudahan rekreasi dan akademik. Felo atau kakitangan kediaman sedia membantu dan memberi nasihat kepada pelajar sepanjang tempoh semester berkenaan dan setiap kolej biasanya menjalankan program sosial dan budaya sendiri

Kemudahan Pembelajaran
Kampus UniKL dilengkapi Infrastruktur yang sangat baik dengan teknologi terkini. Infrastrukturnya disokong oleh peralatan canggih, bilik darjah, makmal, Hangar, Perpustakaan, Asrama, bengkel serta studio IT dan multimedia yang terdapat di UniKL adalah bukti komitmen UniKL untuk terus cemerlang. Ini untuk memastikan pelajar kita menjalani gaya hidup serta penaglaman kampus mereka secara sepenuhnya

Kemudahan Makmal
UniKL MICET sentiasa membuat penyelenggaraan dari semasa ke semasa dan meningkatkan semua kemudahannya untuk memastikan bahawa kami melayani pelajar kami dengan sebaik mungkin.

UNIVERSITI KUALA LUMPUR
Branch Campus Malaysian Institute of Chemical & Bioengineering Technology (UniKL MICET)

Lot 1988, Kawasan Perindustrian Bandar Vendor, Taboh Naning,
78000 Alor Gajah, Melaka.

+606 – 551 2011

+606 – 551 2001