fbpx
Call Button

UniKL MICET

Utama > Mengenai Kami > UniKL MICET

Universiti Kuala Lumpur (UniKL) adalah universiti terkemuka dalam bidang teknologi kejuruteraan yang ditubuhkan pada 20 Ogos 2002.

Dimiliki sepenuhnya oleh Majlis Amanah Rakyat (MARA), universiti ini diberi mandat untuk meningkatkan status pendidikan teknikal di Malaysia oleh kerajaan.

Visi

Menjadi universiti teknikal keusahawanan yang terkemuka.

Misi

Melahirkan usahawan yang berdaya saing secara global

Nilai Bersama

COMMITMENT • INTEGRITY • TEAMWORK • INNOVATIVENESS • EXCELLENCE

University Kuala Lumpur Malaysian Institute of Chemical & Bioengineering Technology (UniKL MICET)

Universiti Kuala Lumpur Malaysian Institute of Chemical and Bioengineering Technology (UniKL MICET) adalah institusi perintis pengajian tinggi di negara ini yang menyediakan pendidikan teknikal berasaskan teknologi kejuruteraan kimia secara langsung yang terletak di Alor Gajah, Melaka. Kursus-kursus di UniKL MICET memberi penekanan yang tinggi pada interaksi antara latihan ilmiah dan teknologi dan pengalaman industri dengan kandungan kursus yang dikaji secara berkala sesuai dengan perubahan keperluan industri.

Kurikulum pendidikan bersepadu dan pengajaran berorientasikan teknikal menjadikan pembelajaran menarik dan membolehkan pelajar mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran langsung yang diperlukan oleh industri. Makmal dan bengkel kami dilengkapi dengan peralatan canggih. Ramai ahli fakulti kami mempunyai pengalaman industri yang luas, dengan kelayakan profesional dan akademik. 
UniKL berhasrat untuk menjadi universiti teknikal keusahawanan utama dan misi kami adalah untuk menghasilkan teknopreneur global yang berdaya saing. Universiti ini bertujuan untuk memberi pengetahuan, kemahiran dan sikap kepada para siswazah untuk menghadapi cabaran ekonomi pengetahuan global berteknologi tinggi.

UNIVERSITI KUALA LUMPUR
Branch Campus Malaysian Institute of Chemical & Bioengineering Technology (UniKL MICET)

Lot 1988, Kawasan Perindustrian Bandar Vendor, Taboh Naning,
78000 Alor Gajah, Melaka.

+606 – 551 2000

+606 – 551 2001

BERHUBUNG DENGAN #uniklmicetofficial

Laman web UniKL dibangunkan & dikendalikan oleh
Penjenamaan Korporat & Komunikasi Strategik
Jabatan (CBSCD)

 

ms_MYMalay