fbpx
Call Button

Teknologi Kejuruteraan Proses

Utama > Akademik > Teknologi Kejuruteraan Proses

Teknologi Kejuruteraan Proses

Bahagian Teknologi Kejuruteraan Proses memfokuskan pada teknologi kejuruteraan kimia dan proses, yang merangkumi reka bentuk, operasi, dan penyelenggaraan proses pembuatan bahan kimia dan bahan.

Bahagian Teknologi Kejuruteraan Proses memfokuskan pada teknologi kejuruteraan kimia dan proses, yang merangkumi reka bentuk, operasi, dan penyelenggaraan proses pembuatan bahan kimia dan bahan. Program ini memberi pelajar pengalaman belajar yang unggul melalui pengajaran yang sangat baik dan perhatian secara individu. Pasukan akademik kami yang komited dan berpengalaman menyampaikan pengetahuan dan kemahiran kepada pelajar dan juga menanamkan nilai-nilai dan profesionalisme yang sangat baik untuk mereka melayani masyarakat. Semua program kami diakreditasi oleh Lembaga Jurutera Malaysia (BEM) melalui Majlis Akreditasi Teknologi Kejuruteraan (ETAC). Karya pengajaran dan penyelidikan "langsung" kami menambah penerokaan penyelesaian inovatif untuk keperluan teknologi masyarakat kita.

Kami menawarkan program:

Program Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Kimia (Proses) dengan Kepujian menawarkan subjek Teras Umum seperti:

1. Proses Instrumentasi dan Kawalan
2. Termodinamik Kejuruteraan Kimia
3. Tindakbalas dalam Teknologi Kejuruteraan Kimia
4. Prinsip Proses Kimia
5. Keselamatan dan Kesihatan Industri

Antara subjek Teras Bidang seperti:
1. Proses Dinamik & Kawalan
2. Teknologi Petrokimia & Penapisan Petroleum
3. QA & QC dalam Kejuruteraan Kimia
4. Teknologi Minyak dan Lemak dan banyak lagi

Peralatan yang canggih dari segi teknologi melengkapkan kerja-kerja pembelajaran, pengajaran dan penyelidikan bagi mencipta penyelesaian yang kreatif untuk keperluan masyarakat. Kerjasama yang baik dengan industri dan badan antarabangsa yang lain memberikan pendedahan yang sangat berguna dan mewujudkan pelbagai peluang, mencetuskan idea dan kemajuan inovatif di dalam penyelidikan perintis kepada pelajar dan kakitangan.
Pendekatan praktikal yang aktif dan sistematik kami cenderung kepada hasil terbaik di dalam pembelajaran dan pengajaran pelajar di mana proses pertanyaan dan ingin tahu adalah sangat penting. Tumpuan kami adalah untuk membantu pelajar dalam menerapkan pengetahuan dan memanfaatkan alat pembelajaran canggih di UniKL MICET yang menepati cogan kata UniKL "Di Mana Pengetahuan Diterapkan". Ketika kami memperkukuhkan keupayaan pengajaran dan penyelidikan teras, komuniti kita akan terus berkembang dan ini memberi inspirasi kepada jurutera, teknologi dan saintis muda menyumbang kepada keperluan masyarakat secara amnya.
Adalah menjadi harapan agar kami dapat memberi inspirasi dan mendidik para pelajar menjangkau kemampuan mereka dan menjadi pengubah teknologi dengan semangat dan watak keusahawanan dengan piawai yang tinggi.

UNIVERSITI KUALA LUMPUR
Branch Campus Malaysian Institute of Chemical & Bioengineering Technology (UniKL MICET)

Lot 1988, Kawasan Perindustrian Bandar Vendor, Taboh Naning,
78000 Alor Gajah, Melaka.

+606 – 551 2000

+606 – 551 2001

BERHUBUNG DENGAN #uniklmicetofficial

Laman web UniKL dibangunkan & dikendalikan oleh
Penjenamaan Korporat & Komunikasi Strategik
Jabatan (CBSCD)

 

ms_MYMalay