fbpx
Call Button

Penyelidikan

Utama > Penyelidikan

Penyelidikan dan Komuniti

Hubungan antara Universiti dan industri sangat penting untuk kolaborasi dan pengkomersialan penyelidikan dan juga produk. Universiti memerlukan sokongan dari industri dalam bentuk dana dan teknologi sementara industri akan menghasilkan inovasi baru yang diciptakan oleh Universiti. Kepentingan bersama antara Universiti dan industri adalah pengkomersialan teknologi baharu dan berguna.

Geran Dana Penyelidikan

Aktiviti penyelidikan kami berfokuskan kepada kemajuan teknologi dan produk baharu bagi menyokong tekno-keusahawanan dan menjalin usahasama dengan para penyelidik, graduan dan rakan industri kami.

Penerbitan Penyelidikan

Penyelidikan kami berteraskan kepada kesejahteraan masyarakat melalui penerapan teknologi terkini dan idea kreatif dalam mencari suatu jalan penyelesaian.

Inovasi Penyelidikan

Aktiviti penyelidikan kami berfokuskan kepada kemajuan teknologi dan produk baharu bagi menyokong tekno-keusahawanan dan menjalin usahasama dengan para penyelidik, graduan dan rakan industri kami.

Kluster Penyelidikan

Untuk menyokong usaha kecemerlangan penyelidikan serta untuk mengatasi masalah global, kami telah membentuk tiga kluster terbesar penyelidikan: Biomaterial-Based Products and Technology; Green Chemistry and Sustainable Engineering Technology; dan Industrial Applications of Bioengineering Technology.

Projek Tahun Akhir

Projek Tahun Akhir (FYP) memperkenalkan para pelajar dengan kebolehan dan kemahiran dalam menjalankan projek penyelidikan teknikal berdasarkan bidang pengkhususan mereka.

Hall of Fame

Negara menaruh harapan tinggi kepada institusi pengajian tinggi teknikal bukan hanya sekadar dalam kecemerlangan akademik malah kebolehpasaran graduan.

UNIVERSITI KUALA LUMPUR
Branch Campus Malaysian Institute of Chemical & Bioengineering Technology (UniKL MICET)

Lot 1988, Kawasan Perindustrian Bandar Vendor, Taboh Naning,
78000 Alor Gajah, Melaka.

+606 – 551 2000

+606 – 551 2001

BERHUBUNG DENGAN #uniklmicetofficial

Laman web UniKL dibangunkan & dikendalikan oleh
Penjenamaan Korporat & Komunikasi Strategik
Jabatan (CBSCD)

 

ms_MYMalay