Call Button

Utama > Mengenai Kami >Perutusan Dekan

Assoc Prof Ts Dr Ruzainah Binti Ali @Jaafar

Dekan UniKL MICET

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera, Selamat datang ke Universiti Kuala Lumpur MICET.

UniKL MICET menawarkan program sarjana muda dan pascasiswazah yang secara komprehensif merangkumi pelbagai aspek seperti pengetahuan, pengalaman praktikal dan pendedahan industri serta kursus profesional yang terbenam dalam sebahagian silibus kejuruteraan kimia dan teknologi kejuruteraan kimia. Melalui program ini, bakal graduan dapat membuat persediaan dengan lebih baik serta kita dapat menyesuaikan diri dengan persekitaran kerja dengan lancar sebaik sahaja tamat pengajian.

Kampus UniKL MICET memiliki asas pendidikan teknologi kejuruteraan kimia terbesar di MALAYSIA. Kampus kami dilengkapi dengan 43 makmal canggih yang merangkumi pelbagai bidang pengkhususan yang terdiri daripada Polimer, Alam Sekitar, Proses, Bio, Proses dan Makanan dan setaraf dengan standard industri. UniKL MICET mempunyai kilang pengajaran seperti Loji Pemprosesan Minyak dan Lemak dan Makmal Amalan Pembuatan Baik (GMP) pada skala loji pandu. UniKL MICET juga menawarkan kursus perisian reka bentuk loji pelbagai disiplin terkemuka di industri seperti PDMS (Aveva) dan SP3D (Integraph) kepada pelajar kami. Kami percaya bahawa kesemua elemen ini memuncakkan kejayaan kami dalam mencapai 95% kebolehpasaran graduan sepertimana Employability Tracer Study tahun 2020 oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT).

UNIVERSITI KUALA LUMPUR
Branch Campus Malaysian Institute of Chemical & Bioengineering Technology (UniKL MICET)

Lot 1988, Kawasan Perindustrian Bandar Vendor, Taboh Naning,
78000 Alor Gajah, Melaka.

+606 – 551 2011

+606 – 551 2001